BF4 all memory eater??

Having software/hardware problems? Get help here!

BF4 all memory eater??

Postby [Aliens]solifer » Thu Nov 07, 2013 4:02 pm

Was playing bf4 today and it got really laggy but my fps dropped really much and got unplayable so i tryed to see why??
I have 16 gb/ram and my pc used 14,4gb/ram i could not see anywhere what was using it i think bf4 has some to do with this, so anyone else got this?? it was my first time and i must reboot to release myt memory??
Image
Image
Camaro - If you don´t own one, you´ll never understand!
<<-Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar->>
User avatar
[Aliens]solifer
General
General
 
Posts: 7136
Joined: Wed Oct 18, 2006 12:31 pm
Location: Sweden Borlänge

Re: BF4 all memory eater??

Postby [Aliens]Chrille » Thu Nov 07, 2013 4:11 pm

dont know about the memory part but alot of people have used this trick to get a nice fps boost

---Work It Harder Make It Better---
--Do It Faster, Makes Us stronger--
----More Than Ever Hour After----
-----Our Work Is Never Over-----
User avatar
[Aliens]Chrille
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
 
Posts: 2238
Joined: Sat Mar 01, 2008 7:36 pm
Location: Sweden - Skåne - Kristianstad

Re: BF4 all memory eater??

Postby [Aliens]solifer » Thu Nov 07, 2013 4:32 pm

Nice will check this out;-)
Image
Image
Camaro - If you don´t own one, you´ll never understand!
<<-Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar->>
User avatar
[Aliens]solifer
General
General
 
Posts: 7136
Joined: Wed Oct 18, 2006 12:31 pm
Location: Sweden Borlänge

Re: BF4 all memory eater??

Postby [Aliens]Chrille » Thu Nov 07, 2013 5:33 pm

do so, since u mentioned fps drops i thought this might help :obey:
---Work It Harder Make It Better---
--Do It Faster, Makes Us stronger--
----More Than Ever Hour After----
-----Our Work Is Never Over-----
User avatar
[Aliens]Chrille
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel
 
Posts: 2238
Joined: Sat Mar 01, 2008 7:36 pm
Location: Sweden - Skåne - Kristianstad

Re: BF4 all memory eater??

Postby [Aliens]solifer » Thu Nov 07, 2013 5:53 pm

[Aliens]Chrille wrote:do so, since u mentioned fps drops i thought this might help :obey:



I hAD DROPS WHEN MEMORY WAS RUNNING OUT, BUT I DID THIS YOU HAD ANYWAY AND I THINK IT WAS EVEN BETTER EVEN THOUGH IT WORKED OK WHEN MEMORY WAS NOT OUT..
Image
Image
Camaro - If you don´t own one, you´ll never understand!
<<-Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar->>
User avatar
[Aliens]solifer
General
General
 
Posts: 7136
Joined: Wed Oct 18, 2006 12:31 pm
Location: Sweden Borlänge

Re: BF4 all memory eater??

Postby [Aliens]WITTY » Thu Nov 07, 2013 8:58 pm

Seems to have worked for me....cheers chrille :)
Image
User avatar
[Aliens]WITTY
1st Lieutenant
1st Lieutenant
 
Posts: 1189
Joined: Sat Oct 21, 2006 8:00 am
Location: Manchester

Re: BF4 all memory eater??

Postby WOOKIE1974 » Thu Nov 07, 2013 11:44 pm

from what I have read online theres been a lot of memory leaks with BF4 due to them producing the same game to run on pc, xbox one and ps4. Its something to do with the engine not being able to distinguish between the various platforms, as we all know the consoles haven't got anywhere near the computing power of gaming pc's however they're capped to run at 30fps so basically its working like windows does "the more you have, the more it wants".

the new consoles have been developed with basic amd cpu's, minimal ram and an amd 7850 gpu hence the crappy fps rates, but even then the xbox one is still getting all the same problems that pc gamers are getting so it has to be the game development not being tested fully before release. Typical as per usual EA release a game before the latest Call of Duty release and fuck it up yet again!!!!
Image

Image
User avatar
WOOKIE1974
Gunnery Sergeant
Gunnery Sergeant
 
Posts: 215
Joined: Fri Dec 31, 2010 12:56 pm
Location: bolton, greater manchester, uk

Re: BF4 all memory eater??

Postby Firespawn6 » Fri Nov 08, 2013 2:30 pm

i shall try it out tonight..
But i only have 8 GB ram and it is very playable..
but, if you encounter laags or something, change server right away.. And just before you leave, look for the höghet pingst on the other..
If 1 or 2 has high ping its almost playable, but if moore has it, then its laggy as hell, tell them about TCPOPTIMIZER.. Klick on "optimal"
if the word is spread, we all will Maybe get moore fun play :sir:

have fun
/fire
Image
User avatar
Firespawn6
Gunnery Sergeant
Gunnery Sergeant
 
Posts: 223
Joined: Mon Oct 04, 2010 3:42 pm
Location: Sweden, Falun


Return to Tech-support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron